.المجدرة الشامية بالصور
.اليوم جايبه لكم طريقة المجدرة الشاميه بالصور واضحة وسهلة .
. الأكلة جدا لذيذة وحلاوتها ببساطة مكوناتها بس ركزو معاي شوي.
. المقادير .
. 2كاس عدس اسود حبة كبيرة.
. 4كاسات رز ابيض بسمتي بنجابي المهيدب يغسل قبل الطبخ بساعة.
. 6بصلات مقطقة طويل .
. سمن فارم او المفضل عندك.
. ملح زيت فلفل اسود.
. الطريقة .
. -نحط العدس علي
النار بعد غسلة مع شوية زيت وملح ونخلية يغلي لمدة 5 دقايق وبعدها نقصر
علية النار ونخلية يطبخ علي نار هادية لمدة ساعة الاربع لين ينضج نص سواء.
. .
. 2- نحمس البصل مع شوية زيت ونخلية لين يحمر او لين يقرمش علي حسب الرغبة.
. .
. .
. 3-نرفع البصل من الزيت في صحن بدون منديل ونخلي الزيت الباقي في نفس المقلي مانكبة.
. .
. -نكب الرز علي العدس وبنفس الماء الي انطبخ فية العدس عشان يصير لون الرز نفس لون العدس ونضيف الفلفل .
. الأسود ونضبط الملح كله حسب الرغبة.
. .
. - نحمي باقي الزيت الي حمسنا فية البصل علي النار مع ملعقة كبيرة سمن لين يبدأ يتبخر شوي (مش يحترق) يتبخر شووووووووووووي.
. .
. 6- في الوقت الي
الرز يبدا يشرب ماء العدس علي الاخير قبل مانهدي النا نصب الزيت الحامي علي
الرز وابعدي شوي عن القدر عشان ماتحترقين.
. .
. -نقصر علي طول علي النار .
. 8- بعد ربع ساعة تقريبا نقلب المجدرة بالصحن ونظيف علية البصل المحمر وفلفل اسود وبالعافية.
. .
. أتمني ان الطريقة واضحة واتمني انها تعجبكم وصحة وعافية.